Heropende vestiging Makro Nieuwegein biedt beleving en inspiratie

Makro zet met de heropening van haar vestiging in Nieuwegein een volgende concrete stap in de omvorming tot een unieke marktplaats voor ondernemers. Vanaf vandaag kunnen ondernemers er terecht voor al hun zakelijke inkopen, om te shoppen en om te netwerken én te werken.

De begin dit jaar ingeslagen nieuwe koers van Makro leidt tot kleinere en meer overzichtelijke vestigingen van 6.000m2 die een focus hebben op food en food-gerelateerde producten.

Makro Nieuwegein biedt vanaf vandaag een compleet aanbod aan versproducten waaronder een bakkerij met terplekke afgebakken brood en een slagerij met een ruim assortiment vlees en gevogelte, waar vlees naar wens kan worden afgewogen en voorgesneden. Daarnaast is er een visafdeling met een ruime keus uit vis, schelp- en schaaldieren.

In de vestiging kan de ondernemer tegelijkertijd zijn zakelijke als zijn eigen inkopen doen. Gedurende het hele jaar zijn er demonstraties die de klant  kennis laten maken met het verrassende assortiment en het koken van bijzondere gerechten.

Naast de compleet vernieuwde versafdeling neemt het netwerkplein een centrale plaats in binnen de vestigingen. Het plein biedt kleine zelfstandige ondernemers de mogelijkheid om te werken en actief contact te zoeken met andere ondernemers volgens het seats2meet concept, waarmee Makro sinds korte tijd een samenwerking heeft. Een ondernemer fungeert in de vestigingen als netwerkcoördinator en beheert de events die voor ondernemers worden georganiseerd. In elke vernieuwde vestiging zullen de komende maand verschillende events plaatsvinden, variërend van een masterclass over horeca trends tot een workshop om groei in het klantenbestand te realiseren.

Vestigingsmanager Kasper te Braak is enthousiast over het vernieuwde concept: ‘Alles bij elkaar klopt het gewoon: een fantastische versafdeling in combinatie met een foodcourt waar je tegen een aantrekkelijke prijs een hapje kunt eten van uitstekende kwaliteit. Daarnaast zetten we in op met name lokale producten waarvoor we een unieke samenwerking zijn aangegaan met Local2Local’.

Local2Local is een coöperatie die lokale bedrijven vertegenwoordigd die biologische streekproducten aanbieden. Mark Frederiks van Local2Local: ‘Het verhaal achter producten wordt steeds belangrijker. Waar komt mijn appel of worst vandaan? Een verhaal dat Makro-klanten door onze samenwerking aan hun eigen klantenkring kunnen overbrengen, ondersteund door een bezoek aan de teler of een speciale workshop in de Makro vestiging zelf’.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel was ter plekke en maakte bovenstaand videoverslag van de heropening van de Makro aan de Laagraven 7 in Nieuwegein.

gadellamakro1

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk