Herman Troost (Verenigde Senioren Partij) stopt met de Nieuwegeinse politiek

Per 1 oktober 2019 treedt Herman Troost terug uit de Nieuwegeinse politiek. Hij neemt dan ontslag als gemeenteraadslid namens de Verenigde Senioren Partij (VSP).

Ruim 20 jaar geleden werd Herman Troost gekozen tot voorzitter van de Verenigde Senioren Partij. Als gemeenteraadslid en fractievoorzitter heeft hij de VSP gedurende bijna 18 jaar op de Nieuwegeinse kaart gezet. Om gezondheidsredenen moet Herman beide functies nu neerleggen.

“Het eigene van de macht is beschermen” (Pascal)

Iedereen die gedurende deze lange periode met Herman Troost heeft samengewerkt, zal in dit citaat Herman herkennen als een erudiet mens. Welk onderwerp, al dan niet aangedragen door de VSP zelf, op de agenda van de Nieuwegeinse Raad komt, Herman blijkt steeds in staat het vanuit vele verschillende perspectieven en belangen te benaderen. Dit leidt tot weloverwogen standpunten van de partij, waarbij gekeken wordt naar de belangen van alle Nieuwegeiners; van jong tot oud.

Gestart met één zetel in de Nieuwegeinse Gemeenteraad is de Verenigde Senioren Partij de laatste jaren uitgegroeid tot een fractie bestaande uit drie raadsleden. Bij de verkiezingen in 2018 is de VSP gekozen tot derde partij van Nieuwegein. Herman is hier bijzonder trots op.

Op de foto: Herman Troost

Herman Beeuwkes (70) zal de opvolger worden van Herman Troost. Beeuwkes wordt tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 17 oktober beëdigd. Beeuwkes zat al in de Commissie Samenleving voor de VSP.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk