Herinrichting begane grond Stadshuis

De Oudegeinzaal en het Maatschappelijk Centrum komen per 1 december leeg te staan. Voor beide ruimtes gaat de gemeente op zoek naar een huurder die een bijdrage wil leveren aan de levendigheid in het atrium en op het Stadsplein, waarbij een voorkeur bestaat voor horeca. De gemeente is momenteel met haar partners in het Stadshuis in gesprek over hoe ook de rest van de begane grond levendiger kan worden gemaakt en hoe de toegang van het Stadshuis kan worden verbeterd.

Vanaf 1 december krijgen de stichtingen KunstGein en de Art Kids Foundation de ruimtes tijdelijk in bruikleen. Zij gaan de ruimtes gebruiken voor kunstexposities, workshops en andere activiteiten. De Oudegeinzaal is gedurende deze periode ook weer voor derden te gebruiken voor bijeenkomsten. Beslispunten:

1. De Oudegeinzaal (ruimte 006) en het Maatschappelijk Centrum/voormalige Fair’ s (ruimte 007) incl. binnenterrras en buitenterras op het Stadsplein per 1 december voor commerciële verhuur aanbieden.
2. Instemmen met de tijdelijke bruikleenovereenkomsten voor de ruimtes 006 en 007 met Stichting KunstGein en de Art Kids Foundation.
3. Het restant uitvoeringskrediet van €172.000 voor het Stadshuis in 2014 beschikbaar te houden voor het treffen van maatregelen aan het gebouw.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk