Geen woningbouw aan de Koninginnensluis

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdagavond 30 april j.l. tegen het voorontwerp bestemmingsplan Handelskade-Lekboulevard gestemd. De raad moest beslissen of ze akkoord zou gaan om de weg vrij te maken voor de bouw van 18 woningen aan de Handelskade tegenover de Koninginnensluis. Alleen D66 Nieuwegein was voor het wijzigen van de bestemming, dat momenteel een groenbestemming heeft, in een bestemming wonen. Alle andere partijen stemden tegen, hierdoor werd het voorstel met 4 stemmen voor en 28 stemmen tegen verworpen. Hierdoor is woningbouw onmogelijk geworden op het braakliggend stuk grond tegenover de Koninginnensluis in Vreeswijk. Veel wijkbewoners waren aanwezig op de tribune in de raadszaal.

De wijkbewoners zijn opgelucht dat de bouwplannen van de familie Huiden, die het stuk grond eerder hadden geërfd, niet door kunnen gaan. De wijkbewoners hadden zich verenigd in de Stichting SOKH; Stop Ontwikkeling Koninginnensluis Handelskade. Enkele dagen gelden waren ze al begonnen met een petitie tegen de plannen en inmiddels hebben al meer 1200 bewoners de petitie ondertekend.

De wijkbewoners zullen alert blijven want woningen blijven nodig in Nieuwegein en een raadsbesluit kan door andere belangen, zomaar teniet gedaan worden, denk maar aan het besluit van de koopzondagen in Nieuwegein. Het is nog niet duidelijk of de familie Huiden naar de Raad van Staete stapt. Meer informatie over SOKH vindt u hier en wilt u de petitie onderteken dan kan dat hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren