Herdenkingslichtjes in de Dorpskerktuin in Jutphaas

Op zondag 22 november aanstaande is het ‘Eeuwigheidszondag’. In de Dorpskerk in Jutphaas zullen dan de mensen worden herdacht die in het afgelopen jaar zijn overleden. Mist u ook iemand? Dan kunt u op zaterdag 21 november vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur naar de Dorpskerk komen.

Bij de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord kunnen geïnteresseerden op  zaterdag 21 november een kaarsje aansteken en in de tuin van de kerk neerzetten. Op de boomstamschijf, waar u het kaarsje plaatst, kunt u de naam schrijven van degene die u mist. Zo wordt de tuin van de kerk een teken van geloof dat elk mens bij God blijft horen. Kaarsje, boomstamschijf en schrijfmateriaal wordt door de kerk beschikbaar gesteld.

Over ‘Eeuwigheidszondag’
Vele kerken blijven ondanks de corona-tijd gedachteniskerkdiensten en momenten van gedenken aanbieden. Het is belangrijk om juist in deze tijd dorps- en wijkbewoners troost en aandacht te bieden. Ondanks de maatregelen kunnen kerken een plek van gedachtenis zijn.

Voor deze zondag worden verschillende benamingen gebruikt. Eeuwigheidszondag komt uit de lutherse traditie van de 19e eeuw, die een alternatief vond voor de rooms-katholieke traditie van Allerzielen. In de calvinistische traditie in Nederland noemde men de zondag Eeuwigheidszondag. Deze benaming paste beter bij het karakter van deze zondag: een dag die geen afsluiting is maar juist onderstreept dat de tijd en de kerk doorgaan. Naast ‘Eeuwigheidszondag’ bestaan de benamingen ‘Gedachteniszondag’ en ‘Zondag Voleinding’.

One thought on “Herdenkingslichtjes in de Dorpskerktuin in Jutphaas

  1. Anneke de Wit

    Heel mooi dat de Kerk ook in deze verwarrende tijd een mogelijkheid biedt , de mensen die we missen te gedenken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren