Herdenkingsconcerten

Op zaterdag 3 mei en zondag 4 mei zal het NAS weer een herdenkingsbijeenkomst houden in samenwerking met het projectkoor in Barbarakerk in Nieuwegein-Zuid (Vreeswijk). Toegang is gratis. Aanvang 3 mei om 20.00 uur, 4 mei zal 19.45 uur aangehouden worden in verband met de herdenking om 20.00 uur. Op beide dagen is de kerk open vanaf 19.30 uur.

Evenals in voorgaande jaren heeft het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) ook voor 2014 het voornemen om een herdenkingsconcert te organiseren op 3 en 4 mei in samenwerking met een projectkoor bestaande uit een groot aantal zangers en zangeressen. De herdenkingsconcerten staan onder leiding van Hans de Munnik, dirigent van het NAS. Het NAS bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste musici. Dit jaar is gekozen voor het Requiem van W.A. Mozart. De prachtige solistenpartijen worden vertolkt door de sopraan Heleen Meijer, de alt Marie-Anne Jacobs, de tenor René Veen en de bas Joep van Geffen. In het voorprogramma wordt onder andere een prachtig werk van Taneyev gespeeld door de blazers voor blazers. Daarnaast worden ingetogen stukken van Ravel en de componist Islandsmoen ten gehore gebracht.

Traditiegetrouw wordt een grote opkomst verwacht. De kerk beschikt over een beperkt aantal zitplaatsen, daarom is er dit jaar opnieuw voor gekozen om twee uitvoeringen te organiseren zodat er voldoende ruimte is voor alle belangstellenden. Op 4 mei zal om 20.00 uur twee minuten stilte worden gehouden, waarna gezamenlijk het Wilhelmus zal worden gespeeld en gezongen. Voorafgaand zal een kort herdenkingswoord worden gesproken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk