Herdenkingsconcerten 3 en 4 mei 2024

Het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS), geeft samen met het projectkoor op 3 en 4 mei een concert in de Barbarakerk in Vreeswijk om de slachtoffers te herdenken van de Tweede Wereldoorlog. Ook zullen de oorlogssituaties en vredesmissies nadien herdacht worden. Ook nu is er oorlog in de wereld, zoals we dagelijks kunnen ervaren via de media.

In dit herdenkingsconcert staat het requiem van de Franse componist Gabriel Fauré centraal. De uiteindelijke versie ging ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling op 12 juli 1900 in première in het Palais du Trocadéro in Parijs. Het geheel staat onder leiding van dirigent en tevens inwoner van Nieuwegein Hans de Munnik.

‘Gabriel Fauré’s Requiem is een prachtig werk met emotionele diepgang en ingetogen karakter. Het verschilt van traditionele requiems door de nadruk te leggen op troost en hoop in plaats van op angst en droefheid. Beroemde delen uit het Requiem zijn de Hostias-solo in het Offertorium en het Libera Me. Beide gezongen door de bariton. Daarnaast is de sopraanaria Pie Jesu wonderschoon’ aldus dirigent Hans de Munnik.

Hans de Munnik

Solisten zijn: Joep van Geffen (bariton), Alderick Broekmeijer (jongenssopraan). Evenals andere jaren is er een voorprogramma waarin werken van Lili Boulanger, Mozart, Rachmaninov (Vocalise) , Sibelius, Vierne en Bach te horen zijn.

Op 4 mei zal om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen, waarna gezamenlijk het Wilhelmus wordt gezongen en gespeeld. Traditiegetrouw wordt een grote opkomst verwacht. Aangeraden wordt om op tijd te komen in de Barbarakerk aan de Koninginnenlaan in Vreeswijk. Aanvang 3 mei om 20.00 uur. Aanvang 4 mei om 19.45 uur. De kerk is open vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk