Herdenkingsconcerten 3 en 4 mei 2023

Het NAS, het Nieuwegeins Orkest, geeft op 3 en 4 mei een concert in de Barbarakerk in Vreeswijk om de slachtoffers te herdenken van de Tweede Wereldoorlog en ook om oorlogssituaties en vredesmissies nadien te herdenken.

In dit herdenkingsconcert staat het requiem in C van de Franse componist Charles Gounod centraal. Hij componeerde dit klassieke requiem aan het einde van zijn leven. Het is opgedragen aan zijn kleinzoon, die op 4-jarige leeftijd stierf. Het werk ging een jaar na zijn dood in 1894 in première. Charles Gounod is één van meest geëerde componisten van Frankrijk. Zijn oeuvre is bijzonder omvangrijk. Opmerkelijk is de orgelpartij in dit requiem.

Solisten zijn: Ine Adolfsen (sopraan), Mariëtte Herstel (alt), Hans Stumpers (tenor) en Kennard Reinders (bas). Het geheel staat onder leiding van Hans de Munnik. Evenals andere jaren is er een voorprogramma waarin werken van Bach/Gounod (het bekende Ave Maria), Ravel, Bizet en Debussy te horen zijn.

Op 4 mei zal om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen, waarna gezamenlijk het Wilhelmus wordt gezongen en gespeeld. Traditiegetrouw wordt een grote opkomst verwacht. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, een kleine bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk