Herdenkingsconcert 3 en 4 mei

Op vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei zal het NAS weer een herdenkingsbijeenkomst houden in samenwerking met het projectkoor in Barbarakerk in Nieuwegein-Zuid (Vreeswijk). Toegang is gratis. Aanvang 3 mei om 20.00 uur, 4 mei om 19:45 uur. De kerk is open vanaf 19:30 uur.

Evenals in voorgaande jaren heeft het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) ook voor 2013 het voornemen om een herdenkingsconcert te organiseren op 3 en 4 mei in samenwerking met een projectkoor bestaande uit een groot aantal zangers en zangeressen. De herdenkingsconcerten staan onder leiding van Hans de Munnik, dirigent van het NAS. Het NAS bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste musici. Gekozen is voor het Stabat Mater van Verdi (koor en orkest) en het Schicksahlslied van J. Brahms. Het programma begint met een indrukwekkend à capella Totus Tuus van Górecki. Als voorprogramma wordt onder andere Tsjaikovski Symfonie 1, deel 2 gespeeld, maar ook Schindler’s List van Williams. Traditiegetrouw wordt een grote opkomst verwacht. De kerk beschikt over een beperkt aantal zitplaatsen maar omdat er twee uitvoeringen gegeven, is er voldoende ruimte voor alle belangstellenden.

Op 4 mei zal om 20:00 uur twee minuten stil worden gehouden, waarna gezamenlijk het Wilhelmus zal worden gespeeld en gezongen. Voorafgaand zal een kort herdenkingswoord worden gesproken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk