Herdenking rampvlucht MH17 17 juli in het NBC

De slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 worden op 17 juli opnieuw herdacht. Dat staat in een brief van het kabinet. Het vliegtuigdrama in Oost-Oekraïne is dan een jaar geleden.

De nabestaanden verenigd in de Stichting Vliegramp MH17 organiseren in het Nieuwegeins Business Center (NBC) een plechtigheid, op dezelfde plek waar eerder bijeenkomsten in verband met rampvlucht MH17 zijn geweest. De rijksoverheid, Slachtofferhulp Nederland en Stichting Arq Impact ondersteunen de Stichting Vliegramp MH17 bij de herdenking. De kosten zijn voor het Rijk.

De crash van vlucht MH17 kostte vorig jaar alle 298 inzittenden het leven. In het vliegtuig zaten 196 Nederlanders, onder wie ook veel inwoners van de provincie Utrecht en enkele uit Nieuwegein. Op twee na zijn alle slachtoffers van de ramp geïdentificeerd.

Vanaf woensdag hoopt de repatriëringsmissie haar werkzaamheden op de crashsite te hervatten. “De inschatting is dat veertien werkdagen nodig zijn om praktisch alle nog aanwezige menselijke resten te bergen”, staat er in de brief.

De getuigenoproep aan iedereen met informatie over de toedracht van de crash heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) ruim driehonderd reacties opgeleverd “waarvan tientallen bruikbare”.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is druk doende met het onderzoek naar de toedracht. Een rapport wordt in oktober 2015 verwacht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren