Herdenking 4 mei in Nieuwegein

Op dinsdag 4 mei herdenkt Nederland voor de 65ste maal de oorlogslachtoffers die in en na de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen. In Nieuwegein vindt de officiële herdenking om 20.00 uur plaats bij het Oorlogsmonument naast de Dorpskerk in Jutphaas op de hoek van de Nedereindseweg en de Stormerdijkstraat. Daar wordt, evenals elders in Nieuwegein, twee minuten stilte in acht genomen, waarna het Wilhelmus zal worden gezongen. Burgemeester De Vos zal bij het monument een korte toespraak houden. Harmonie Cornelis Galesloot zal deze plechtigheid muzikaal begeleiden met stemmige koraalmuziek.

Voorafgaande aan deze plechtigheid is er om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg. Het Comité 4 mei Nieuwegein, dat deze bijeenkomst namens de gehele Nieuwegeinse samenleving organiseert, heeft vertegenwoordigers van verschillende Nieuwegeinse leeftijdsgroepen bevraagd naar hun beleving van 4 mei. Het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) zal tijdens deze bijeenkomst een gedeelte uit de Symfonie van César Franck en de compositie Nimrod uit de Enigma Variaties van Edward Elgar ten gehore brengen.

Om 20.45 uur, in aansluiting op de plechtige herdenking bij het oorlogsmonument, zal het NAS samen met een groot projectkoor en vier solisten een Requiemconcert geven. Dit jaar in de Nicolaaskerk in Nieuwegein-Jutphaas omdat de Barbarakerk in Vreeswijk in restauratie is. Tijdens dit concert wordt de indrukwekkende compositie The Armed Man, a Mass for Peace van de hedendaagse Britse componist Karl Jenkins uitgevoerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk