Hennepkwekerij ontdekt aan de Mispelgaarde

Maandagmiddag 11 januari werd door de politie een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Mispelgaarde in de wijk Batau zuid. Er werden twee verdachten aangehouden. De bewoner, een 30-jarige man uit Nieuwegein en na onderzoek kon ook een een 57-jarige vrouw uit Nieuwegein worden aangehouden.

Maandagmiddag omstreeks 14.55 uur kreeg de politie een melding van een oplettende burger over een sterke henneplucht aan de Mispelgaarde. Na kort onderzoek ontdekten agenten dat de henneplucht uit een woning kwam. In de woning troffen de agenten op de bovenste verdieping een hennepkwekerij aan. De hennepplanten waren al geknipt. De toppen, met een gewicht van ongeveer 10 kilo, zijn in beslag genomen.

‘Hennepkwekerijen in woonwijken kunnen erg gevaarlijk zijn omdat er kortsluiting kan ontstaan, met brand als gevolg’ aldus de politie. ‘Hierdoor kunnen ook de buren gevaar lopen.’ Heeft u net als de melder in Nieuwegein het vermoeden dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Belt u dan de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk