Henk Westbroek veilt kunst voor Hospice Nieuwegein

Op donderdag 19 mei vindt er in het NBC Nieuwegein een kunstveiling plaats. Opbrengst van deze veiling is voor Hospice Nieuwegein, die vorig jaar een kostbare verbouwing heeft ondergaan. Het idee voor het onder de hamer brengen van kunst is ontstaan in de voorbereidingen van het jubileum van de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg – Zuid Utrecht (VPTZ-ZU) en de hospice. Beide organisaties bestaan respectievelijk 25 en 5 jaar en werken inmiddels nauw samen. De kunstveiling is tevens het startsein van de jubileumweek.
Voor de veiling hebben ruim 50 professionele en amateurkunstenaars diverse kunstwerken ter beschikking gesteld. Niet alleen schilderijen maar ook beelden, keramiek, foto’s en sieraden. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de kunstenaars zelf en een ander deel naar de hospice. Vrijwilligers van de Stichting Vrienden Hospice Nieuwegein en de Rotaryclub Nieuwegein hebben zich, ieder op hun eigen manier, sterk gemaakt om dit evenement te organiseren. Het NBC aan de Blokhoeve 1 te Nieuwegein, heeft hiervoor belangeloos haar locatie ter beschikking gesteld.
Henk Westbroek zal op zijn eigen markante wijze de kunst veilen en na afloop wordt er, onder het genot van een borrel, muziek gemaakt door partypianist Lenny B. Tijdens de veiling is er ook een loterij met als hoofdprijs een kunstwerk van Herman Brood. De veiling begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur duren. Vanaf 19.30 uur staan de deuren open om de kunst te bekijken. Om 23.00 uur is de avond ten einde. Kaarten en veilingcatalogus kunnen aangevraagd worden via dit email adres.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk