Helpt u mee met het opruimen van zwerfaval?

Een schone stad draagt bij tot een prettige woon- en leefomgeving. Behalve de gemeente zijn ook andere partijen aan de slag om onze stad schoon te maken en te houden. In Nieuwegein zijn ZwerfAfvalPakkers (ZAPpers) actief om het zwerfafval op te ruimen. Onder het motto Nieuwegein schoon, heel gewoon!’ zetten velen zich hier al voor in. Zo gaan basisscholen aan het werk met een leerlijn zwerfafval en zijn sommige leerlingen van het voortgezet onderwijs zwerfvuiladviseurs. Ook de wijknetwerken zijn actief met opschoonacties in hun buurt.

Heeft u ook interesse om in een stukje in uw buurt het zwerfafval op te ruimen? De gemeente biedt hulpmid- delen aan waarmee u in een stukje Nieuwegein het zwerfafval kunt opruimen. Met wie, waar en wanneer het u uitkomt: individueel of met een groep. Elk jaar zet de gemeente de vrijwillige ZAPpers in het zonnetje als blijk van waardering. Als u meedoet krijgt u ook een uitnodiging voor een gezamenlijke bijeenkomst ergens in Nieuwegein.

Leefbaarheidsonderzoek
Ook in Nieuwegein ligt zwerfafval. Zwerfafval werkt negatief op onze beleving van de woon-, werk- en recreatieomgeving. Dit blijkt onder andere uit de resultaten van het Leefbaarheidsonderzoek dat we tweejaarlijks uitvoeren onder 4500 inwoners van onze gemeente.

De gemeente vindt dat de komende jaren de hoeveelheid zwerfafval flink moet worden teruggedrongen. Helpt u mee? Als u nog vragen heeft of u alvast wilt aanmelden, kunt u bellen naar de Gemeentewerf via het algemeen nummer 14 030. Heeft u vragen over het beleid? Dan kunt u contact opnemen met Mieke Tulleken via tel. (030) 75 240 76.

2 thoughts on “Helpt u mee met het opruimen van zwerfaval?

  1. Mark

    Het opruimen van zwerfafval heeft weinig zin, als de bron van het afval niet aangepakt wordt. Er moet meer voorlichting komen om mensen bewust te maken van wat ze doen. Handhaven heeft toch geen zin, dan wordt er weer geschermd met dat er te weinig capaciteit is oid…

  2. John

    Waar betalen we zoveel reinigingsrechten voor ?
    Moeten de burgers zelf gaan straatvegen?
    Gemeente neem straatvegers in dienst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren