Druk bezochte kijkdag Meanderpark in Nieuwegein

De laatste 100 woningen in appartementencomplex Meanderpark die eind dit jaar worden opgeleverd, werden woensdag 21 oktober jl. bezichtigd door de nieuwe bewoners. Woningcorporatie Portaal had de inspectie Coronaproof ingericht om iedereen veilig door het complex te kunnen leiden.

In het voormalige gemeentehuis van Nieuwegein aan de Martinbaan heeft Portaal een permanent gemengd wonenproject opgestart, met circa 250 woningen. Hiervoor is intensief samengewerkt met de gemeente Nieuwegein, Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein, stichting de Tussenvoorziening en Lister. Na twee jaar verbouwen is het complex bijna klaar. Een groot deel van de nieuwe huurders woont er al. Eind dit jaar zullen de laatste bewoners hun intrek nemen in dit fraaie appartementencomplex.

Maurice Wouters, sociaal beheerder bij Portaal: “Nu de oplevering van Meanderpark bijna in zicht is, kunnen we wel stellen dat we hier, samen met de andere organisaties, een bijzonder gemengd wonen project hebben gerealiseerd. Belangrijk onderdeel van dit project was de selectieprocedure. Naast de bewoners die geplaatst zijn via de Tussenvoorziening of Lister, hebben we voornamelijk huurders geworven die bereid zijn zich extra in te zetten voor de mensen die wat meer steun nodig hebben.”

Samen wonen De woningen zijn vooral bedoeld voor starters (denk aan huisverlaters) en spoedzoekers (denk aan recent gescheiden mensen) die bereid zijn zich extra in te zetten voor medebewoners die wel een klein steuntje kunnen gebruiken. Ongeveer een derde van woningen is beschikbaar voor statushouders en mensen met een psychische kwetsbaarheid. Zij worden begeleid naar zelfstandig wonen. Deze vorm van samen leven is op andere plekken succesvol gebleken. Bijvoorbeeld bij Majella Wonen, aan de Thomas à Kempisweg in Utrecht. Hier heeft Portaal goede ervaring met deze mix van bewoners.

Een van de bezoekers, een vader die met zijn zoon een woning kwam bekijken: “Ik ben blij dat mijn zoon hier een plekje heeft kunnen vinden. De begeleiding is goed geregeld. Dat stelt mij als ouder wel gerust.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!