Help mee de Waterlinie schoon te maken

Stichting Aquarius zoekt ter gelegenheid van 200 jaar Nieuwe Hollandse Waterlinie vrijwilligers die de drie forten in Nieuwegein willen schoonmaken op de UN Wereld Water Dag op 22 maart. Stichting Aquarius wil ter gelegenheid van 200 jaar Nieuwe Hollandse Waterlinie de 140 km lange Nieuwe Hollandse Waterlinie met de daaraan gelegen forten, werken, batterijen, kastelen en vestingen (vanaf nu Forten) van Werkendam tot Muiden schoonmaken.

In Nieuwegein gaat men de volgende 3 forten schoonmaken: Werk Vreeswijk in Vreeswijk, Fort Jutphaas in de wijk Jutphaas/Wijkersloot en de Batterijen aan de Overeindseweg in de wijk Laagraven-Liesbosch. Woont u in de buurt van een van de forten, geeft u zich dan op. Dit kan via deze website, waar ook meer informatie te vinden is.

Sinds 2009 maakt Stichting Aquarius elk jaar op UN – World Water Day met burgers (ondernemers, politici, wetenschappers, journalisten, sporters, enzvoorts) van jong tot oud een rivier in Nederland schoon. In 2009 maakten zij bijvoorbeeld de Schie in Schiedam schoon, in 2010 de Rotte in Rotterdam.

Dit jaar maken zij in verband met 200 jaar Nieuwe Hollandse Waterlinie deze voormalige verdedigingslinie van Werkendam tot Muiden schoon. De Nieuwe Hollandse Waterlinie slingert van Brabant door Zuid Holland, Gelderland, Utrecht naar Noord Holland en verbindt 1,2 miljoen burgers, 60.000 bedrijven en verenigingen wonend en werkend de 18 gemeenten, 3 waterschappen en 5 provincies die door deze voormalige verdedigingslinie van 46 forten met elkaar worden verbonden. In 2018 wordt de Nieuwe Hollandse Waterlinie mogelijk aangemerkt als UN Werelderfgoed plek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk