‘Help kinderboekenpersonages terug te brengen naar hun eigen wereld!’

Allerlei kinderboekenpersonages – waaronder professor Sneep en Dummie de Mummie – zijn compleet in de war aan het ronddwalen door bibliotheek De tweede verdieping. Tijdens een ongeluk in het Stadshuis – een onhandige bibliothecaresse stootte een boekentoren om – zijn ze uit hun eigen boek geslingerd en zorgen nu voor een grote chaos in de bibliotheek en in heel het Stadshuis.

Bibliotheekmedewerkers zijn er druk mee de personages te vinden en weer terug te begeleiden naar hun verhaal. Maar ze kunnen nog wat hulp bij gebruiken van Nieuwegeinse kinderen. Senior mediacoach Fenne Vermeer: “Sommige personages willen niet meer terug naar hun boek. Omdat ze in het verhaal de slechterik zijn of omdat ze in het verhaal alleen maar heel saaie dingen moeten doen. Ze willen zelf bepalen. Maar dat kan natuurlijk niet. Op die manier gaan complete verhalen stuk.”

Om die reden houden Vermeer en haar collega’s op vrijdagavond 11 oktober (19.00 tot 21.00 uur) tijdens het Kinderboekenweekfeest een jacht op een aantal bijzonder koppige personages die niet terug willen naar hun boek. Als alle personages zijn opgespoord en teruggebracht zijn er ook een hoop andere dingen te beleven op het feest: zo kunnen kinderen (6 t/m 12 jaar) dansen in de silent disco, proberen te eten met levensgroot bestek en hun eigen magische drankje maken.

De toegang tot het feest is € 3,- en is alleen voor leden. Nog geen lid? Het lidmaatschap voor kinderen is gratis (eenmalige inschrijfkosten € 6,-). Aanmelden kan via actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. ‘Kinderboekenweekfeest’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren