Heide Toernooi Ede groot succes voor BSPHolland Judoka’s

13 judoka’s van BSPHolland uit Nieuwegein streden op zaterdag 6 juni om de titel van Heidekampioen 2009 te Ede. In de ochtend werd gestart met de -20 en -17 categorieën. Olaf van de Bovenkamp behaalde geen prijs, Brian Frowijn behaalde de 3e plaats in zijn poule -17, hij verloor van de Engelse kampioen, welke later de categorie -20 jaar/-17jaar combinatie -60 kilo op zijn naam schreef.In de dames groep behaalde Denise Geerders heel knap de 1e plaats in de +48 kilo -12 jaar. Tasia Podaras behaalde een 2e plaats in de -12 jaar – 35 kilo en Nikki Los behaalde eveneens een 2e plaats in de -8 jaar – 23 kilo. Een 3e plaats werd er behaald door Sanne Vermeulen in de -30 kilo -12 jaar en door Melanie van Hattem in de -8 jaar – 23 kilo. De jongemannen behaalden de volgende plaatsen, Junior Vermeulen verloor de kleine finale en werd 5e in de -12 jaar – 40 kilo, net als Desmond Kooijman dat deed in de -15 jaar +50 kilo. Wel werd er een podium behaald door Branco Kruiswijk en wel een 3e plaats in de -45 kilo – 15 jaar.Jeniffer Zoetemeijer, Filip Karkasev en Junny Heinik konden zich niet kwalificeren. Komend weekeinde de Open Flevolandse Judo Kampioenschappen waar ook onze Nederlandse Kampioenen Ju Jitsu in actie komen bij de senioren als Patrick Bolleboom en Charella Westra.