Heftruck valt om op de Gelderlandhaven

Vanmiddag rond 13.30 uur heeft er bedrijfsongeval plaatsgevonden op de Gelderlandhaven in Nieuwegein. De brandweer laat weten dat het om een klein bedrijfsongeval ging waarbij een vorkheftruck is omgevallen bij het overladen van een zogenaamde pallet-vat. In dit vat zat het zuur natriumbisulfaat. Een zuur dat gebruikt wordt in de voedingsindustrie. Door de val was een kleine scheur in het vat gekomen waardoor wat natriumbisulfaat kon ontsnappen.

De brandweer heeft onderzoek verricht of er gevaar was voor de omgeving, hiervoor was een deel van de omgeving afgezet. Door het slechte weer was er geen gevaar voor de omgeving. Slechts een kleine hoeveelheid van de stof is in het riool terecht gekomen. De pallet-vat is door een deskundig bedrijf leeggepompt naar een nieuw vat. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen. Het ongeluk is vermoedelijk gebeurd doordat het vat met de vloeistof is gaan bewegen waardoor de vorkheftruck uit balans is geraakt. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Achter de vrachtwagen ligt de omgevallen vorkheftruck

Voorbeeld van een pallet-vat (IBC container)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren