Katern

Avond voor de Stad op donderdag 26 oktober

Op 2 november worden tijdens de raadsverga- dering de Nieuwegeinse financiën besproken. Vanavond wordt deze vergadering voorbereid met de bespreking van de nota Kapitaalgoederen en ook volgende week (26-10) staan er financiële thema’s op de agenda.

• Nota Kapitaalgoederen 2024-2027 openbare ruimte
Waar vanavond de nota Kapitaalgoederen gemeentelijk vastgoed besproken wordt, is het volgende week tijd voor de Kapitaalgoederen openbare ruimte. Gemeentelijk vastgoed betreft gebouwen die in het bezit zijn van de gemeente en die gebruikt worden voor de uitvoering van maatschappelijke taken als zorg, onderwijs, welzijn, sport en cultuur. De nota over openbare ruimte gaat dan weer voornamelijk over zaken als wegen, riolering, straatverlichting en groen- voorziening. Een nota Kapitaalgoederen laat zien hoe de gemeente er financieel voorstaat en hoeveel beheer en onderhoud van deze dingen de komende jaren gaat kosten. De gemeente- raad wordt op 2 november gevraagd met deze nota akkoord te gaan en krijgt op 26 oktober de kans om over de plannen in debat te gaan.

• Begroting 2024
In de begroting is te lezen hoe de gemeente
het geld wil verdelen in de jaren 2024-2027. In grote lijnen is dit al besproken met de gemeen- teraad tijdens de Kaderraad op 6 juli. Die dag werd de Kadernota besproken. Dat is een eerste aanzet tot de begroting. De raad mag daarbij allerlei voorstellen aandragen en de gemeente werkt vervolgens een begroting uit. Die ligt op 2 november op tafel. Deze avond gaat de gemeenteraad met het college over de begroting in debat.

Zoals gewoonlijk bent u welkom om de vergadering bij te wonen op het Stadshuis. Online volgen kan via NieuwegeinseRaad.live/Stream1. Via deze link vindt u ook de volledige agenda van de verga- dering en alle bijbehorende stukken

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk