Heftige emoties tijdens bewonersavond

Afgelopen donderdag waren ruim 50 bewoners bij elkaar om te praten over de sloopplannen van Mitros. Uitgenodigd waren Tweede Kamerlid voor SP Paulus Jansen, wethouder Bert Lubbinge van de PvdA. Grote afwezige was de directie van Mitros. Met de aanwezigen werden de uitslagen van de enquête doorgenomen die eerder onder de bewoners is gehouden. Daarna volgde een levendige discussie met Paulus Jansen en Bert Lubbinge. Uiteraard kwamen de bewoners ook uitgebreid aan bod. De kritiek op Mitros was zeer groot. Het rapport ‘De Sluyterslaan aan het woord’ doet verslag van de meningen over sloop, renovatie, achterstallig onderhoud, gezondheidsproblemen en slechte communicatie vanuit Mitros. De resultaten werden herkend door de bewoners.

Omdat veel bewoners klachten hebben over achterstallig onderhoud en er veel onduidelijkheden waren over hun rechten,is tijdens de avond veel aandacht aan deze punten besteed. Tweede Kamerlid Jansen vertelde veel over de procedurele mogelijkheden om in verweer te komen. Met name het feit dat Mitros jarenlang huurverhogingen heeft doorgevoerd zonder deugdelijk onderhoud uit te voeren, geeft bewoners een belangrijke troef in handen.

Vanuit de politiek waren de SP, de PvdA en Groen Links aanwezig. Samen met SP en wethouder Lubbinge spraken zij zich uit voor de belangen van de bewoners. De optie voor renovatie moet wat de politiek betreft nader onderzocht worden. Alle feiten moeten hierover boven tafel komen en er moet een nieuwe afweging gemaakt worden. Ook moet Mitros vaart maken met het oppakken van het achterstallig onderhoud. Op korte termijn wordt er met de bewoners verder gepraat over te ondernemen acties.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk