Hearing maatschappelijke organisaties

Op 11 november a.s. zal de gemeenteraad in een speciale raadsvergadering de beleidsbegroting 2004 van de gemeente Nieuwegein behandelen. Via de begroting die dan zal worden vastgesteld, machtigt de raad het college van burgemeester en wethouders om de uitgaven te doen die in de begroting zijn geraamd. Juist in deze tijden van bezuinigingen is deze gebeurtenis een belangrijk moment voor raadsleden, maar meer nog voor de inwoners van Nieuwegein. Want dan zal worden vastgesteld wat de gemeentelijke plannen zijn voor het volgende jaar en hoeveel geld daar voor terbeschikking komt. Zal er meer of minder aandacht komen voor cultuur, sport, veiligheid, welzijn, verkeer en huisvesting, en voor overige beleidsterreinen?

Bij de behandeling van de begroting houden de politieke partijen in de raadsvergadering algemene politieke beschouwingen. Daarin besteden zij aandacht aan ontwikkelingen binnen Nieuwegein en aan actuele zaken die bij de bewoners van Nieuwegein leven. De fractie van GroenLinks wil graag dat de Nieuwegeiners daarbij worden betrokken. Dat kan uiteraard door het inspreken in de raadscommissies die de begrotingsbehandeling voorbereiden. Maar GroenLinks spreekt ook graag rechtstreeks met de inwoners om hun wensen en ideeën te vernemen, zodat de fractie daar in de voorbereiding op de algemene politieke beschouwingen van 11 november mee rekening kan houden.

Daarom nodigen bestuur en gemeenteraadsfractie van GroenLinks Nieuwegein de Nieuwegeinse maatschappelijke organisaties uit voor een ‘hearing’ over de gemeentebegroting 2004 op 29 oktober a.s. vanaf 20.00 uur in kerkelijk centrum ‘De Bron’ aan de Parelduiker 1.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!