Haven in zicht voor roeivereniging De Doorslag

Roeivereniging De Doorslag is samen met de gemeente Nieuwegein al geruime tijd op zoek naar een nieuwe locatie in Nieuwegein. Raadsleden hebben bij een eerdere fietsexcursie van de Sportraad kunnen zien dat de noodzaak van een nieuwe en betere locatie aanwezig is. Wil de vereniging kunnen groeien, en die potentie is er, moet er naar een andere plek gezocht worden. Toenmalig PvdA-fractievoorzitter Lubbinge en CDA-fractievoorzitter Van Randwijk hebben toen der tijd ook aandacht voor gevraagd voor de huisvesting van de roeivereniging. Nu blijkt dat zij ook van de huidige locatie niet langer gebruik kunnen maken, dringt de tijd om concrete vervolgstappen te zetten. Na een, hopelijk, laatste tussenstop bij de Museumwerf als locatie, kunnen ze zich definitief vestigen op de gemeentewerf.

Na een periode van ‘roeien met de riemen die er zijn’ lijkt er dan nu ‘een haven inzicht’. In het voorstel waar de Gemeenteraad woensdag 26 oktober over sprak, wordt een stap in de goede richting gezet. Er is na locatieonderzoek een geschikte en ons inziens óók slimme locatie gevonden die voldoet aan de gestelde eisen én een plek met potentie is. De CDA fractie hoopt dat deze plek voor de vereniging en Nieuwegein dan ook dé plek kan zijn waar de sportambities verder waar gemaakt kunnen worden.

Mooi is, zeker in het kader van Nieuwegein Beweegt, als de roeivereniging zich in de breedte kan ontwikkelen door opbouw van wedstrijdteams die deel kunnen nemen aan officiële wedstrijden. Een Nieuwegeins wedstrijdteam roeien…. die potentie is zeker aanwezig bij deze vereniging. Maar laten ze eerst de basis goed leggen en zorgen dat ze de mensen die nu nog op de wachtlijst staan om te kunnen roeien een plek in het Nieuwegeinse water kunnen geven.

Naast dat wij het sportieve element belangrijk vinden, zijn er ook verplichtingen die vanuit de gemeente nagevolgd moeten worden; het zoeken van die nieuwe accommodatie. Er zijn toezeggingen gedaan die na diverse pogingen nu concreet moeten worden. Nu de gemeentewerf ook aan vervanging toe is (na 30 jaar gebruik wordt de werf vervangen) en met minder vierkante meters toe kan, wordt ons inziens een goede combinatie gemaakt. Ook in het multifunctionele gebruik van de ruimtes.

Overigens Nieuwegein heeft veel water om en door de stad, en het is een goede ontwikkeling als daar actief gebruik van gemaakt wordt. Woensdagavond in de Raad zegde de wethouder ook toe dit verder te willen ontwikkelen. ‘Nieuwegein, waterstad’, wat ons betreft.

Roelof de Wild

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk