Haringtest: “Beste haring van de regio koop je in Nieuwegein”

De lekkerste Hollandsche Nieuwe van de provincie Utrecht is te vinden in Nieuwegein. Dat blijkt uit de jaarlijkse haringtest van het AD. De haring van Sanny Bont krijgt een 9.

De jury zette de vis van de Nieuwegeinse ondernemer op de elfde plek. “Een haring met alleen maar positieve kenmerken. Volle romige smaak, fris en zilt. Een uitstapje waard voor de echte haringliefhebber”, schrijft de krant. Het enige minpuntje is volgens de jury dat er te veel bacteriën op de vis werden aangetroffen.

GOEDE ZAKEN
Ook andere Utrechtse ondernemers deden goede zaken volgens de jury. De Utrechtse viszaak Visgilde Lijffijt & De Jong behaalde met een 9- de vijftiende plek op de ranglijst. Lindsey’s Vissopeciaalzaak in Wijk bij Duurstede werd vierendertigste met een 8,5.

Oppidium Heinen Vis in Amersfoort is de op een na slechtst scorende Utrechtse viszaak volgens de test. De viswinkel is door de jury op de 131e plek gezet. De Viszaak in Driebergen eindigde op de 135e plaats.

VERKOOPTEMPERATUUR
Uit de jaarlijkse Nationale Haringtest van het AD blijkt dat veel bedrijven zich niet houden aan de maximale verkooptemperatuur van 7 graden. Van de 148 bezochte adressen hielden 69 zich niet aan die regel uit de Warenwet.

One thought on “Haringtest: “Beste haring van de regio koop je in Nieuwegein”

  1. John

    Heel erg ongeloofwaardig dit soort tests, zo kan je iemand de hemel in prijzen of totaal de grond in boren

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren