Expositie: ‘Inspiring Colours of Life’

Onder de titel ‘Inspiring Colours of Life’ kijkt Nieuwegeiner Hans van Rotterdam terug op meer dan veertig jaar ploeteren, experimenteren en zo nu en dan ook excelleren. Deze overzichtsexpositie van zijn werk is te zien op 14, 15 en 21 november 2015 in de galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein aan de Kerkstraat in Jutphaas. De galerie is geopend van 14.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Hans is dan zelf ook aanwezig. De opening vindt plaats op zaterdag 14 november om 15.00 uur.

Hans van Rotterdam is autodidact. In al die veertig jaren is vooral kleur zijn inspiratiebron geweest, hoewel ook gewoon zwart-wit niet ontbreekt. Met deze expositie legt hij uit, waarom met name de kleur geel me aanspreekt en laat hij de verschillende fasen van zijn werk zien. Zo is hij ooit begonnen met oliekrijt en potlood, om vervolgens verder te gaan met gouache, aquarel, olieverf, pastelkrijt en acryl.

Kijken naar kunst inspireert, geeft een andere kijk op zaken en verwondert. Ook anderen hebben hem geïnspireerd. Ooit zijn dat de vervormingen van Picasso en Gris geweest; hij heeft in die tijd veel vreemde koppen getekend. Later zijn het de kleuren van Monet en Cézanne en nog weer later de landschappen van Koekkoek en Friedrich en het licht van Rembrandt, maar zeker ook zijn leermeesters en enkelen waarmee hij spart.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk