Katern

Hardloop clinic voor de Nedereindsebergloop was zwaar maar een groot succes!

Afgelopen zondagmorgen 2 oktober jl. werd de hardloopclinic gehouden door voormalig Nederlands Kampioen Marathon lopen en toekomstig olympiër Paul Zwama. De clinic was bedoeld ter voorbereiding voor Nedereindsebergloop die zondag 6 november aanstaande zal worden gehouden bij de Nedereindse Plas.

Hardlopen is een sport die in Nederland steeds populairder wordt. “Blessures wil je voorkomen”, aldus mede-organisator Martijn van Veenendaal. Wanneer je hardlopen onjuist uitoefent of niet beschikt over juiste materialen, is het risico op blessures stukken groter. “Wij willen graag dat veel lopers meedoen met de Nedereindsebergloop op 6 november, maar we vinden het wel belangrijk dat de lopers zich goed voorbereiden. Dit is voor ons een aanleiding geweest om hardloopclinics aan te bieden. Dit gebeurd in samenwerking met BodyRun en Paul Zwama.”

De clinic was een groot succes! Paul Zwama heeft de lopers ruim een uur geïnformeerd over hoe blessures voorkomen kunnen worden. Hierbij werd natuurlijk ook hardgelopen, maar vooral ook veel aandacht besteed looptechniek door middel van loopscholing. Er waren zowel beginnende als ervaren hardlopers. Door de variabele mogelijkheden kon iedereen op zijn eigen niveau meesporten. Er volgt nog een clinic, opgeven hiervoor kan nog via de website van de organisatie. Op 23 oktober verzorgd BodyRun de laatste clinic.

In samenwerking met SportID Nieuwegein is een digitale clinic gemaakt. Veel kinderen in Nieuwegein volgen deze komende week op school. Ze krijgen hier ook huiswerk voor mee, De bedenkers zijn erg benieuwd of dit ook invloed heeft op de inschrijving van de Kidsrun die gelijktijdig wordt gehouden met de Nedereindsebergloop. De kinderen kunnen dan 1,1 of 2 km hardlopen. Voor de kinderen is ook nog een Kidsclinics onder begeleiding Paul Zwama. Deze clinic vindt plaats op 20 oktober 2016 in Nieuwegein. Kinderen kunnen zich hiervoor kosteloos opgeven via de website van Sport ID Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk