Hans ‘Gruppo Sportivo’ Vandenburg bij afsluiter AkoestiCafé

Op woensdag 13 juni is in ’t Veerhuis het laatste AkoestiCafé voor de zomerstop. De organisatie heeft twee muzikale zwaargewichten weten te boeken. Singer-songwriter Yorick van Norden trapt om half negen af, gevolgd door muzikale legende Hans Vandenburg. Vandenburg is vooral bekend als oprichter en voorman van de Haagse pretpopband Gruppo Sportivo. Met deze band bracht maakte hij eind jaren zeventig de legendarische langspelers Ten Mistakes en Back To 78. Singles als Hey Girl en Disco Really Made It staan gegrift in ons collectieve geheugen. Gruppo Sportivo treedt sinds jaren weer op en bracht onlangs met Great hun beste album uit Back to 78.

De spits wordt afgebeten door muzikaal talent Yorick van Norden. “Liedjes vol bravoure, rijk aan mooie details en fraaie melodische wendingen” schrijft De Volkskrant over zijn debuutplaat Happy Hunting Ground uit 2015. Zijn muziek klinkt alsof hij is weggeplukt uit de vroege jaren zeventig, met echo’s van The Beatles, The Byrds en Neil Young. Met mede-Excelsiormuzikant Anne Soldaat (ex-Daryll-Ann) toerde hij tot voor kort langs theaters met Unsung Heroes, hun ode aan muzikale helden als Beach Boys, Pete Seeger en Nick Drake. Het is duidelijk waar Yorick van Norden zijn muzikale mosterd haalt, om er prachtige liedjes mee te maken.

De seizoensfinale van het AkoestiCafé wordt mede mogelijk gemaakt door ’t Veerhuis en ook daar gehouden. Het adres is Nijemonde 4 in Nieuwegein-Zuid. Aanvang is 20.30 uur, de deur opent een half uur eerder. De toegang is wederom gratis, een vrijwillige financiële bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Meer informatie is te vinden op akoesticafe.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren