Hans Adriani lijsttrekker PvdA Nieuwegein in 2018

De ledenvergadering van de PvdA Nieuwegein heeft op dinsdag 28 maart Hans Adriani aangewezen als de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Met dit besluit richt de PvdA haar blik naar voren, en maakt zich op voor een positieve campagne met een toekomstgerichte visie.

Hoewel de stofwolken van de landelijke verkiezingen eerder deze maand nog maar nauwelijks zijn opgetrokken, zijn de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 al in volle gang. De PvdA in Nieuwegein heeft het proces afgetrapt door te starten met het verkiezingsprogramma en de kandidaatstellingsprocedure. Het aanwijzen van de lijsttrekker is de eerste stap in dat proces. Een kandidaatstellingscommissie zal later dit jaar gesprekken gaan voeren met mogelijke kandidaten voor de nieuwe kieslijst.

De PvdA in Nieuwegein vindt het belangrijk om nu al een duidelijke koers richting 2018 uit te zetten. Lijsttrekker Hans Adriani hierover: ‘de uitslag van de landelijke verkiezingen was een dreun voor de PvdA, maar meer nog een klap in het gezicht voor kwetsbare mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. De uitslag wijst richting een kille rechtse verharding, waar veel mensen de dupe van dreigen te worden. Een sterk sociaal geluid in gemeenteraden is nu belangrijker dan ooit.’

Hans Adriani zat vanaf 2006 namens de PvdA in de gemeenteraad van Nieuwegein. Sinds 2012 is hij wethouder van onder andere wonen, welzijn, zorg en sport.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk