Katern

handbalsters verliezen van middenmoter BFC

De handbalsters van Nieuwegein hebben zichzelf een slechte dienst bewezen tegen middenmoter BFC uit Limburg. Na een goede openingsfase heeft men de hele wedstrijd achter de feiten aan gelopen. Na een 15-10 ruststand, verloren de Nieuwegeinsen met 27-24 in Beek.

Nieuwegein begon de wedstrijd met veel strijd. De dekking stond goed en de eerste 10 minuten kon men aardig meekomen en kon men een kleine voorsprong nemen. In de fase daarna vergeet men verder uit te lopen en vanaf dat moment werd het scoren moeilijker. De ruststand werd 15-10 in Limburgs voordeel.

Vanaf het begin van de tweede helft waren de dames van Nieuwegein alert en kreeg BFC de eerste 8 minuten geen kans om te scoren waardoor de dames de achterstand verkleinden tot 1 doelpunt (15-14). Daarna was het BFC die de draad weer op pakten. De wedstrijd werd uitgespeeld tot een 27-24 nederlaag.

Met nog één punt voorsprong op de onderste ploegen moeten nu alle zeilen bijgezet worden om niet alsnog het seizoen als een nachtkaars uit te laten gaan. Met nog twee thuiswedstrijden tegen de mede degradatiekandidaten is het aan het team om te laten zien wat men waard is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!