Katern

Haagse roeiers winnaars Open Kastelentocht

Bijna 70 roeiers kwamen op zondag 12 juni naar Nieuwegein om deel te nemen aan de eerste open Kastelentocht van de Nieuwegeinse Roeivereniging De Doorslag. Deze toer- en puzzeltocht met cryptische vragen over de omgeving leidde via het Merwedekanaal, de Doorslag en de Hollandse IJssel van Nieuwegein naar Montfoort en weer terug.

Hoewel het al de negende keer was dat de Nieuwegeinse roeivereniging deze tocht organiseerde, was het de eerste keer dat deze tocht was opengesteld voor andere verenigingen. Enkele tientallen vrijwilligers waren actief om de roeiers een mooie dag te bezorgen. En ondanks een onweersbui verliep het grootste deel van de dag met mooi weer. De deelnemers reageerden enthousiast op de nieuwe roeilocatie aan het Merwedekanaal, de route en de organisatie. Met 14 deelnemende roeiboten van verenigingen uit onder meer Den Haag, Rotterdam, Barendrecht en Heemstede kijkt De Doorslag terug op een geslaagd evenement.

De prijs voor de beste puzzelaars werd door wethouder Johan Gadella (onder meer Economische Zaken en Toerisme) uitgereikt aan een team van Roeivereniging de Laak uit Den Haag. De Haagse roeiers waren met maar liefst zes roeiboten naar Nieuwegein gekomen. Gadella nodigde de roeiers van harte uit nog eens terug te komen naar Nieuwegein. Uit de reactie van de roeiers te horen gaan sommigen dat zeker nog eens doen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk