Grote vrijmarkt op het Stadsplein

Op 30 april, de dag dat Koningin Beatrix aftreedt en Willem Alexander Koning wordt, wordt er in de Binnenstad van Nieuwegein een grote en gezellige vrijmarkt gehouden. Dat is een initiatief van de gemeente, horecaondernemers en City-events (een onderdeel van het wijkplatform Binnenstad). Rond het Stadshuis is voldoende ruimte voor een feestelijke en gezellige vrijmarkt. Er is van alles te doen. Zo komt er onder meer een groot podium waar artiesten muziek ten gehore zullen brengen. Ook komt er een groot scherm waar u de televisiebeelden van de inhuldiging kunt zien. Andere activiteiten worden binnenkort op deze site bekendgemaakt. In ieder geval is de horeca geopend en dus ook de terrasjes. En nu maar hopen dat het ook terrasjeswéér wordt.

De eerste mensen die met hun te verkopen spulletjes komen, kunnen terecht op het Stadsplein (tussen theater en kunstencentrum De Kom en het Stadshuis). Als het plein vol is, wordt ook de Raadstede vrijgemaakt voor de vrijmarkt en indien nodig gebeurt dat met nog meer straten rond het Stadshuis. Het begin en het eind van de vrijmarkt wordt met borden aangegeven. Er zijn beveiligers en EHBO-mensen aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Als u uw spulletjes op de vrijmarkt wilt verkopen, kunt u vanaf 0.00 uur terecht op het Stadsplein, tussen De Kom en de achterkant van het Stadshuis. Volg s.v.p. de aanwijzingen van de beveiligers op. U kunt op 30 april gratis parkeren in de parkeergarages onder het Stadshuis en De Kom. Dit is uitdrukkelijk eenmalig omdat het vanwege de inhuldiging een hele bijzondere Koninginnedag is en er veel extra drukte wordt verwacht. Wat de tijden zijn van het gratis parkeren en hoe u aan een uitrijkaart komt, is nu nog niet bekend. Zodra dat wel het geval is, leest u dat op deze site. Let op: er zijn geen auto’s toegestaan op het vrijmarktterrein.

Er is op 30 april géén vrijmarkt op het Muntplein bij winkelcentrum Batau in Batau-Noord. Er is gezocht naar een organisator maar die is helaas niet gevonden. Wel is er de zogeheten Vlaamse markt waarbij de winkeliers van het plein en andere ondernemers hun waar aanbieden in marktkraampjes. Horecaondernemers hebben ook al feestelijke activiteiten aangekondigd op het plein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk