Grote opkomst over de Nieuwegeinse windmolen

Traditioneel brengen wij als media op 1 april een grap. Verleden jaar moest onze redactie nog op het matje komen bij burgemeester Backhuijs omdat onze redactie het nieuws bracht dat de Occupy beweging uit Utrecht hun tenten zouden opslaan op het Muntplein in Nieuwegein noord. Een halve dag heeft onze burgemeester met de burgemeester van Utrecht en de politie aan de lijn gehangen om de boel te coordineren. Dit jaar iets anders, een windmolen, want we zijn immers ‘Molenkruiers’ in dit gebied.

Deze windmolen heeft veel mensen in beweging gezet. Begin maart brachten wij samen met Justin van Hooijdonk (directeur van de Green Village) dit persbericht. Ook de lokale media, zoals het AD en RTV9 en nog wat sites, pikte het op (Bewijs in de fotoslidershow hieronder). Daarna radio stilte tot 28 maart, toen werd de datum van de inloopmiddag bekend gemaakt via dit persbericht op De Digitale Stad Nieuwegein wat ook blind overgenomen werd door het AD.

Historie: De Delftse dichter Stalpaert van der Wiele, die in 1630 overleed, schreef een uitvoerig gedicht over molenperikelen en de ellende in Jutphaas, nu een wijk van Nieuwegein. Zijn gedicht eindigde met de volgende regels:

‘Wie kan ít de meulen wijten?
de meulenaer is de dwaes.Of laet dan, dus te krijten.
Of komt mij te Jutfaes beschuldigen met rede.
Want dat is de eigen stede
daer ít malle meulenrecht
bepleit te worden plecht.’

Vandaag 1 april 2013 stond dus een andere molen in het nieuws: de geplande windmolen voor het grasveld van de Green Village langs de A.C. Verhoefweg. De molen zou 30 meter hoog worden en een inloopmiddag voor de bewoners was gepland op ….. 1 april. De gemeenteraad stelde vragen, wijknetwerken in rep en roer en on-line discussies of het wel kon. Hoeveel mensen zouden er komen op de inloop-middag? (Klik op het fotocameraatje hieronder voor de foto’s, het bewijs, de windmolen en ………. een wijntje deed veel goed voor de gedupeerden)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren