‘Grootste Kerstboom ter Wereld’ zal dit jaar niet over Nieuwegein schitteren

De ‘Grootste Kerstboom ter Wereld’ in IJsselstein blijft dit jaar onverlicht. Vrijdagochtend 8 december jl. sloeg de bliksem in de Gerbrandytoren, waardoor de 120 ledlampen niet aan kunnen. De kerstboom zal dus niet over Nieuwegein schijnen dit jaar.

De blikseminslag gebeurde rond 07.30 uur. Direct daarna ging spontaan een deel van de lampen aan, anderhalve dag eerder dan bedoeld. Uit onderzoek van technici blijkt dat de elektronica dusdanig beschadigd is dat 70 tot 80 procent van de lampen niet kan branden.

Het probleem is niet op te lossen voor 6 januari, Driekoningen, de dag waarop traditioneel de lampen van de toren weer uit gaan.

REACTIE ORGANISATIE
Herbert van Zijl, bestuurslid van stichting Grootste Kerstboom, laat aan RTV Utrecht weten flink aangeslagen te zijn. “De boom is 25 jaar geleden voor het eerst aangegaan, morgen zou het de twintigste keer zijn dat -ie aanging. Daar hadden we ons bijzonder op verheugd. Heel veel mensen hebben er weer erg veel tijd en liefde ingestoken, maar we zullen helaas weer een jaar moeten wachten. Het is in de historie van de Kerstboom wel vaker voorgekomen dat het weer, en zelfs ook bliksem, spelbreker was, maar dit komt op een wel heel vervelend moment.”

EVENEMENT
Het ontstekingsevenement met O’G3NE gaat morgen in aangepaste vorm door. De organisatie wil de mast dan oplichten met computergestuurde schijnwerpers. “Het ontstekingsevenement gaat morgen om 19.00 uur ’s avonds wel door. We gaan proberen de boom op een enigszins andere manier te verlichten. Niet zoals vanouds, maar zo wordt hij in ieder geval wel weer zichtbaar. Ook hadden we een leuk programma met mooie artiesten, dus we hebben besloten dat toch door te laten gaan.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren