Grootste kerstboom straalt weer over Nieuwegein

Dankzij Stichting Kerstboom is de Gerbrandytoren in IJsselstein weer omgetoverd tot ‘de grootste kerstboom ter wereld’. Zaterdagavond 8 december jl. zijn de 120 lampjes op de 375 meter hoge zendmast feestelijk ontstoken. Het is de twintigste keer dat de Gerbrandytoren dienst doet als kerstboom. De eerste keer was in 1992. Rond de ontsteking was een muzikaal programma opgetuigd met onder anderen Glennis Grace.


Glennis Grace

Foto: Michael Simonse

In de afgelopen decennia werd het evenement verschillende keren door tegenslag getroffen. In 1995 was er een defect aan de tuidraden, in 1999 en 2001 lukte het niet de financiering rond te krijgen en in 2011 moest de zendmast worden hersteld na een grote brand.

Rond 20.45 uur werden de ledlampjes ontstoken en dat ging dit jaar zonder problemen. Vorig jaar sloeg één dag voor het officiële moment de bliksem in de toren. Het overgrote deel van de lampjes raakte toen beschadigd en kon niet meer op tijd hersteld worden. De grootste kerstboom bleef toen dat jaar zonder lichtjes. De kerstboom, die ook goed te zien is vanuit Nieuwegein, blijft tot 6 januari stralen.

Jan Valkenburg die bovenstaande foto maakte: ‘De grootste kerstboom van de wereld is weer aan in IJsselstein. Gezien vanuit mijn woonkamer in Nieuwegein. Niks te klagen!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren