Grootste Kerstboom gaat weer schijnen over Nieuwegein

De stichting Grootste Kerstboom heeft afgelopen weekend laten weten dat de 120 Ledlampen weer gaan branden in de Gerbrandytoren in IJsselstein. Zoals ieder jaar was het weer spannend of het zou gaan gebeuren. Maar de lampen zullen het helder weer, weer schijnen over Nieuwegein. Op zaterdag 12 december gaan de lampen weer aan! Deze zullen blijven schijnen tot 6 januari volgend jaar.

’Het bleek dit jaar weer ouderwets moeilijk om het huishoudboekje rond te krijgen. We hebben kunnen investeren in nieuwe lampen en onderhoud en hebben zelfs een bescheiden reservepotje voor calamiteiten’ aldus de organisatie.

De grootste post op de begroting vormt het ophangen en weer weghalen van de lampen. Jaarlijks geeft de stichting tussen de 40 en 50 duizend euro hieraan uit. ‘De grote hoogte waarop gewerkt wordt, het onvoorspelbare winterweer, de kilometerslange hightech lichtsnoeren én de bevestiging van die kabels maken het een uniek karwei.’

Op de foto hieronder ziet u dat de lampen de eerste test hebben doorstaan. De circa 750 branduren van de ultrazuinige Ledlampen plus het toplicht leveren een jaarlijkse rekening op van circa 275 euro.

Het ophangen van de lampen wordt gedaan door professionals, samen met een ploeg vrijwilligers die op de grond hand en spandiensten verrichten. Afhankelijk van de werkzaamheden zijn 15 mensen een week of langer aan het werk bij de opbouw en enkele dagen bij de demontage. Dit allemaal natuurlijk Corona-proof.

Het jaarlijkse ontstekingsevenement op het Podiumterrein in IJsselstein is normaliter een behoorlijke post op de begroting. De organisatie is er de afgelopen jaren in geslaagd om sponsoren aan te trekken voor dit evenement. Zij hoopt dat ze deze lijn kan doortrekken, zodra er weer een live-evenement mag worden georganiseerd. Dit jaar wordt gekeken of het ontsteken van de klampen online kan worden verricht.

De lampen schijnen hier over Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren