Koningsdag in Nieuwegein rustig verlopen

Donderdag 27 april j.l. vierden we met z’n allen weer Koningsdag. In Nieuwegein werd dat gedaan op vier verschillende plekken. Zo konden we gaan naar het Muntplein, de Nedereindseweg, Cityplaza en Vreeswijk. Vreeswijk en het Muntplein zijn van oudsher  de drukste plekken tijdens de viering van de verjaardag van de Koning. Onze fotograaf Wouter Haring trok erop uit en nam een kijkje op Cityplaza en de Nedereindseweg.

Wouter: ‘Op Cityplaza was het heel erg rustig. De kleedjesmarkt was bedroevend. Misschien maar 10 kleedjes en omdat de meeste winkels dicht waren op Cityplaza  liepen er maar weinig mensen. Hoewel het versierd was was de sfeer ver te zoeken. Er waren wat ‘Oud-Hollandse’ spelletjes zoals een sjoelbak voor de kinderen. Er liep een ‘Mister Bean’ rond waarmee je op de foto kon, maar het leek erop alsof hij er zelf om moest vragen. Ook was er een kartonnen koningspaar waarmee je op de foto kon. Op de Nedereindseweg was het gezellig druk.’

De Koningsdag is rustig verlopen. De politie meld dat er geen incidenten zijn geweest. Ook het weer was goed, anders dan voorspeld. Onder enkele foto’s van Wouter tijdens zijn wandeling over de markt op de Nedereindseweg en Cityplaza.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk