Groots Beatlesevent in Nieuwegein

Bibliotheek De tweede verdieping zet The Beatles in the spotlights! Van 8 tot en met 13 december kunnen Nieuwegeiners bij Beatles@deBieb warme herinneringen aan de swinging sixties ophalen en delen tijdens een spetterend programma boordevol muziek en historie.

Vanaf 8 december is het Stadshuis ondergedompeld in Beatlessfeer. Bezoekers wanen zich op weg naar de wenteltrap op het zebrapad van Abbey Road en genieten van Beatlestunes door op de traptreden te stappen. De tweede verdieping staat geheel in het teken van deze spraakmakende band. Zo is er een fototentoonstelling van het uitzonderlijke optreden in Blokker, zijn er unieke memorabilia van een verzamelaar te zien en is een grote collectie Beatlesboeken naar de bibliotheek gehaald.

De grote muzikale finale van het Beatlesevent is op 13 december. Van 20:00 uur tot in de late uurtjes wordt er gefeest op de live klanken van Coverband One After 909. Unplugged spelen zij ook op Cityplaza om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Liefhebbers kunnen luisteren naar het hele verhaal achter het eerste concert dat The Beatles in Nederland gaven, verteld door de Nieuwegeinse Beatlesexpert René van Haarlem. Ook kunnen bezoekers zich laten portretteren als John en Yoko in het Bed-In for Peace voor het Rode Kruis en hun kennis testen bij de Beatlesquiz in het theater. Er is uiteraard ook een Beatlesmarkt.

Ook voor kinderen is er op zaterdag 13 december een Beatlesactiviteit. Van 13:00 tot 17:00 uur is er een middagvullend programma waarbij ze tijdens het luisteren naar Beatlesmuziek kikkers kunnen knutselen. De toegang is gratis.

Alle activiteiten vinden plaats bij bibliotheek De tweede verdieping, Stadplein 1c, Nieuwegein. Kaarten voor de muzikale finale op zaterdag 13 december kosten € 7,50. Reserveer uw kaarten bijtijds via info@detweedeverdieping.nu of koop ze direct bij het Infopunt bij Bibliotheek De tweede verdieping.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren