Groot onderhoud Batauweg

Vanaf maandag 18 augustus a.s. gaat de gemeente groot onderhoud uitvoeren aan het deel van de Batauweg tussen de Nedereindseweg en de Noordstedeweg. Tevens zal de Barnsteendrift onder handen worden genomen. Deze werkzaamheden zullen in drie fases plaatsvinden tijdens welke periode het betreffende wegvak volledig zal zijn afgesloten. Achterliggende straten en woningen zullen via omleidingen bereikbaar blijven. Het openbaar vervoer zal ook worden omgeleid. 
Door intensief gebruik en veroudering is de Batauweg toe aan een nieuwe asfaltlaag. Verkeersdrempels en plateaus die nu nog uit klinkers bestaan worden ook aangepakt. Ze zullen worden vervangen door geasfalteerde drempels en plateaus. De bushaltes gaan voldoen aan de nieuwste normen. Dat houdt in dat ze verhoogde stoepbanden krijgen en dat de klinkerstroken worden vervangen door een betonstrook. De overgangen tussen de 30 en 50 km zones gaan duidelijker markeringen krijgen.
Deze werkzaamheden vinden weliswaar plaats in Batau zuid maar bewoners van onze wijk zullen er evengoed hinder van ondervinden. Naast het feit dat zij het genoemde deel van de Batauweg niet kunnen gebruiken, zal de verkeersdruk op de omliggende wegen en omleidingroutes toenemen. 
De eerste fase van de werkzaamheden start op maandag 18 augustus en duurt tot en met week 38 (15 t/m 19 september). Gewerkt wordt aan het wegdeel tussen Noordstedeweg en Diamantdrift/Wijnbesgaarde.
De tweede fase is van maandag 22 september tot en met week 43 (20 t/m 24 oktober). Gewerkt wordt aan het wegdeel tussen Diamantdrift/Wijnbesgaarde en Hoevedrift/Andreasgaarde. In deze periode wordt ook aan de Barnsteendrift gewerkt.
De derde fase is van maandag 27 oktober tot en met week 46 (10 t/m 14 november). Gewerkt wordt aan het wegdeel Hoevedrift/Andreasgaarde en Nedereindseweg.
Over de bereikbaarheid van achterliggende straten gedurende de werkzaamheden, alsmede over de omleidingen van de buslijnen is informatie te vinden op www.nieuwegein.nl/batauweg  Tevens zal men via de gemeentepagina in de Molenkruier worden geïnformeerd. Men kan ook contact opnemen met de projectleider van de gemeente de heer T.Bokstein, 030-60 71 812 of via t.bokstein@nieuwegein.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk