‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week tijd voor een lesje, iets om te weten.’

Arend: ‘Op Facebook kwam de redactie deze foto met vraag tegen. Nieuwsgierig als we zijn, namen we contact op met de gemeente. Nieuwegeins communicatieadviseur Naïma Kassttar zocht het uit en liet ons weten: ‘De palen zijn vleermuiskasten. Dit is vanwege de sloop van het gebouw aan de Luifelstede. Hier zaten vleermuizen en de kasten bieden een nieuw onderkomen voor vleermuizen.’

Zie je ook iets leuks of bijzonders in Nieuwegein? Maak een fotootje en stuur ‘m aan redactie@pen.nl. Zorgen wij er voor dat iedereen kan meegenieten of ………… iets leert!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk