Groot onderhoud aan Karosbrug in Batau-Zuid

Er wordt gewerkt aan het groot onderhoud van de Karosbrug in Batau-Zuid. De brug wordt gecontroleerd op betonschade en indien aanwezig, hersteld. Ook zijn de trappen en de opritten verzakt. Door het verzakken van de trappen en de opritten en het verrotten van het hout van de grondkering, is een onveilige situatie ontstaan.

Mede op aandringen van de bewonerscommissie Karrespoor en het wijknetwerk Batau-Zuid worden de opritten aan de zijde van de Karosdrift in de komende periode vervangen. Daarnaast wordt het aanzien van de brug veranderd. Ook word de verlichting op de brug vernieuwd.Vanaf maandag 19 november 2007 is de brug niet meer toegankelijk zijn voor het voetgangersverkeer. Voetgangers worden omgeleid via de Noordstedetunnel. De aannemer start op deze dag met het verwijderen van de opritten en trappen om het grondwerk in orde te maken.

De nieuwe grondkeringen, de hellingbanen en trappen worden uitgevoerd in beton.Op vrijdag 21 december 2007 is de brug weer beschikbaar voor voetgangers. Langs de hellingbanen en de trappen worden eerst tijdelijke hekwerken en leuningen geplaatst. De nieuwe hekwerken worden ter plekke opgemeten en daarna gemaakt en geplaatst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren