Groep 8 van basisschool De Schouw start eigen bedrijfje

Vanuit het project Betere Buurten, en op initiatief van meester Niels Dusamos, hebben de leerlingen nagedacht over hoe zij zich kunnen inzetten om hun wens in vervulling te zien gaan. De inzet is betere speelplaatsen voor de school en de buurt. De creatieve leerlingen hebben hun plannen begin oktober aan Wethouder Jan Kuiper gepresenteerd op het Stadshuis.

Wethouder Kuiper: “Ik ben onder de indruk van de leerlingen, omdat zij op hun leeftijd al in staat zijn te bedenken hoe zij hun doelen kunnen bereiken”. Gisteren voorzag hij bedrijfje van de leerlingen daarom van € 1.000,- startkapitaal. Met dit bedrag kunnen zij bijvoorbeeld de t-shirts laten maken die ze willen verkopen. Ook willen de leerlingen sponsoren gaan werven om hen te steunen bij het verbeteren van de speelplekken in de buurt. De leerlingen hebben binnenkort een afspraak met een ontwerper van de gemeente. Samen gaan zij kijken hoe de wensen van de leerlingen het best terug kunnen komen in de speelplaatsen. Wethouder Kuiper beloofde daarnaast het bedrag dat de leerlingen uiteindelijk met hun bedrijfje realiseren, te verdubbelen. Het plan is om de speelplaatsen gerealiseerd te hebben, voordat de kinderen naar middelbare school gaan.

Betere buurten
Het doel van het Betere Buurten-programma is om de buitenruimte in Nieuwegeinse jaren ’70 en ’80 buurten duurzaam te vernieuwen, zodat bewoners ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen wonen. Schansen-Noord is de vierde buurt die wordt aangepakt. Samen werken we aan een groenere buurt met een vernieuwde bestrating, meer ontmoetingsmogelijkheden en moderne speelplekken. Een buurtwaar jong en oud zich thuis voelt en waar het toegankelijk, schoon en veilig is. Tot slot zorgen we ervoor dat de buurten zo worden ingericht, dat deze de gevolgen van klimaatverandering goed kunnen opvangen. Te denken valt aan het toevoegen van groen waardoor het koeler is in de zomer.

De leerlingen met de meester en de wethouder

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren