Groentensoep met witte bonen in tomatensaus

Dat heerlijk verse en knapperige stokbrood dat in de aanbieding was zag er zeer verleidelijk uit en geurde wel heel erg aanlokkelijk. Maar wat zouden we er bij eten dat toch gezond en een volledige maaltijd was en ook nog redelijk snel klaar? Het werd deze snelle groentesoep, die door de witte bonen in tomatensaus extra body en smaak kreeg. Voor 4 personen
olijfolie
1 ui
1 teen knoflook
2 tomaten
paar takjes verse tijm (of ½ theelepel gedroogde)
klein takje verse rozemarijn (of ½ theelepel gedroogde)
laurierpoeder
1 zakje boerensoepgroente à 250 g
1 potje witte bonen in tomatensaus à 350 gr
1 liter kokend water
2 groentebouillontabletten (elk voor ½ ltr)
flinke hand vermicelli
zout en versgemalen peper Extra: ruime soeppan Pel en snipper de ui en de knoflook.
Was de tomaten, snij het harde kerntje eruit en snij de tomaten in stukjes.
Was de tijm en de rozemarijn.
Ris de blaadjes van de takjes en snij die van de rozemarijn wat fijner.
Verhit een scheut olijfolie in een ruime soeppan en fruit de ui en de knoflook even aan.
Roer de tomatenstukjes, de tijm, rozemarijn en een snufje laurierpoeder door de ui.
Laat het enkele minuten meestoven.
Schep de soepgroenten door het tomaat-ui mengsel en laat ze ook enkele minuten meebakken.
Roer de witte bonen in tomatensaus door de groenten en schenk het kokende water erbij.
Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan.
Voeg de vermicelli toe en roer de soep goed door.
Zet de pit op half, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 10 minuten zacht koken.
Proef dan of er nog zout en peper bij moet.
Schep de soep in borden of kommen en serveer er vers, knappend stokbrood bij.
Besmeer het stokbrood met een romige kruiden- of roomboter of kruidencrème. Vegetarisch hoofdgerecht
Tijd 25 tot 30 minuten
Eigen recept. Tip
Je kunt de Witte bonen in tomatensaus vervangen door een potje gewone Witte bonen.
De vermicelli kun je vervangen door een flinke hand macaroni (elleboogjes of bv. kleine schelpjes) voor nog meer body.
Verse, gehakte peterselie over de soep gestrooid geeft een friss finishing touch. Weetje
Witte bonen in tomatensaus wordt in Nederland al graag gegeten, maar in Engeland zijn ze er helemaal gek op. Daar worden ze Baked beans genoemd en eet men ze op toast met Scrumbled eggs (Roerei), worden de Jacked Potatoes (gepofte aardappelen) er mee gevuld of worden ze gewoon bij de maaltijd genuttigd. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton. (Eerdere recepten vind je in het archief , het pannetje, hiernaast).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk