Groenonderhoud bij scholen

De raadscommissie RIM (Ruimtelijke Inrichting en Milieu) heeft woensdag 17 juli toestemming gegeven om alvast te beginnen met het groenonderhoud rond scholen in Nieuwegein. Officieel moet eerst de gemeenteraad beslissen om de extra 81.000 euro hieraan uit te geven. Maar het college wil graag nu al beginnen met het groenonderhoud en de eerstvolgende gemeenteraad is pas op 12 september. Bij de begroting voor 2004 wordt de raad gevraagd de bijdrage voor groenonderhoud rond scholen structureel maken.

Verantwoordelijk wethouder Corrie van Rooijen: “De terreinen rond de scholen zijn altijd al matig onderhouden. De scholen hadden niet genoeg geld en omdat het geen openbaar groen is, deed de gemeente alleen het hoognodige. Dat moet nu afgelopen zijn. Het zijn plekken waar onze kinderen spelen. Dan wil ik er voor zorgen dat ze veilig kunnen spelen. De mensen van stadsbeheer staan klaar. Wat mij betreft kunnen ze morgen beginnen.”

Toen de scholen in Nieuwegein werden gebouwd, is gekozen voor een ruime opzet met relatief grote terreinen. Voor het onderhoud van deze terreinen krijgen de scholen jaarlijks een vergoeding van het Rijk. De vergoeding is echter gebaseerd op een standaard aantal vierkante meters rondom een school. Omdat de scholen in Nieuwegein relatief grote terreinen hebben, is het budget altijd al krap geweest. De afgelopen jaren is de vergoeding steeds minder geworden. Ondertussen is de vergoeding niet meer toereikend voor verantwoord onderhoud.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk