GroenLinks wil verkeersveiligheid bij scholen verbeteren

De raad heeft op 23 februari unaniem besloten het verkeersveiligheidsplan voor scholen van GroenLinks uit te voeren. Het college zal in overleg treden met alle scholen over hun wensen op dit gebied en daarover afspraken maken. Er zal een campagne worden gestart om samen met scholen , Veilig Verkeer Nederland en wijknetwerken een verbetering te bereiken in de wijze waarop ouders met school-verkeer omgaan. Er zal onderzoek uitgevoerd worden naar de oorzaak van ongevallen op de locaties Symfonielaan, Structuurbaan en Batauweg.
In het najaar van 2009 heeft GroenLinks de uitgangspunten voor dit plan ontwikkeld met de resultaten van een enquête onder scholen waaraan 13 scholen hebben meegedaan. Vooral het gekrioel van auto’s met een kind op de achterbank bij scholen blijkt een bron van overlast in de buurt van de school voor omwonenden en voor de kinderen die zelf naar school gaan. Daarom komt er ook een campagne om het verkeersgedrag bij scholen te verbeteren. Verder zal worden onderzocht wat de oorzaak is van ongevallen op plekken waar dit relatief veel gebeurt.GroenLinks vraagt het College in overleg te gaan met scholen die hun verkeerssituatie als onveilig en gevaarlijk beschouwen. Dit moet leiden tot concrete plannen voor specifieke verbetertrajecten ter plaatse. Tweede onderdeel van het plan wordt gevormd door een campagne waarin ouders worden aangesproken op hun verkeersverantwoordelijkheid bij het halen van en brengen naar school van hun kinderen. Het derde onderdeel betreft de twee gevaarlijkste plekken in Nieuwegein. Uit de ongevallen gegevens blijken dat te zijn Symphonielaan, Structuurbaan en Batauweg. Voorgesteld wordt onder-zoek te doen naar de toedracht van ongevallen ter plaatse en de resultaten te gebruiken voor aanvul-lende veiligheidvergrotende maatregelen, die bij gebleken succes ook op andere plekken kunnen worden ingezet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

GroenLinks wil verkeersveiligheid bij scholen verbeteren

De raad heeft op 23 februari besloten het verkeersveiligheidsplan bij scholen van GroenLinks uit te voeren. Het college zal in overleg treden met alle scholen over hun wensen op dit gebied en daarover afspraken maken. Er zal een campagne worden gestart om samen met scholen , Veilig Verkeer Nederland en wijknetwerken een verbetering te bereiken in de wijze waarop ouders met schoolverkeer omgaan. Er zal onderzoek uitgevoerd worden naar de oorzaak van ongevallen op de locaties Symfonielaan, Structuurbaan en Batauweg.
In het najaar van 2009 heeft GroenLinks de uitgangspunten voor dit plan ontwikkeld met de resultaten van een enquête onder scholen waaraan 13 scholen hebben meegedaan. Vooral het gekrioel van auto’s met een kind op de achterbank bij scholen blijkt een bron van overlast in de buurt van de school voor omwonenden en voor de kinderen die zelf naar school gaan.

Daarom komt er ook een campagne om het verkeersgedrag bij scholen te verbeteren. Verder zal worden onderzocht wat de oorzaak is van ongevallen op plekken waar dit relatief veel gebeurt.
GroenLinks vraagt het College in overleg te gaan met scholen die hun verkeerssituatie als onveilig en gevaarlijk beschouwen. Dit moet leiden tot concrete plannen voor specifieke verbetertrajecten ter plaatse.
Tweede onderdeel van het plan wordt gevormd door een campagne waarin ouders worden aangesproken op hun verkeersverantwoordelijkheid bij het halen van en brengen naar school van hun kinderen.
Het derde onderdeel betreft de twee gevaarlijkste plekken in Nieuwegein. Uit de ongevallen gegevens blijken dat te zijn Synphonielaan/ Structuurbaan en Batauweg. Voorgesteld wordt onderzoek te doen naar de toedracht van ongevallen ter plaatse en de resultaten te gebruiken voor aanvullende veiligheidvergrotende maatregelen, die bij gebleken succes ook op andere plekken kunnen worden ingezet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk