GroenLinks stelde donderdagavond samen met ChristenUnie, SP en PvdA vragen over het opkopen van woningen

Lijsttrekker Alma Feenstra van GroenLinks is stellig: “Wonen is een recht, geen markt!”.
Onlangs hadden veel Nieuwegeiners het twijfelachtige genoegen een brief van beleggers in hun brievenbus te ontvangen. Met veel enthousiasme werd de eigenaar van de woning aangeboden om de woning te verkopen aan een zekere meneer Marc. Hoe sympathiek deze meneer ook lijkt, het is geen vermogende particulier maar een opkoper die werkt namens vastgoedeigenaars.

Alma Feenstra van GroenLinks in Nieuwegein

“Dit is nu precies een van de oorzaken van de huidige wooncrisis,” zegt GroenLinks-fractievoorzitter Alma Feenstra, “dit soort acties zorgt voor grote problemen op de woningmarkt en veroorzaakt een ongelijk speelveld” Starters hebben grote moeite om tussen deze vermogende beleggers een woning te bemachtigen. “Simpelweg oneerlijk en onrechtvaardig,” vervolgt Alma, “Samen met de SP, ChristenUnie en de PvdA willen we dat hier actie op wordt ondernomen!”

Om dit voor elkaar te krijgen, stelde de GroenLinks, ChristenUnie, SP- en PvdA-fracties – bij monde van Alma Feenstra – gisteravond vragen aan het college over de brief. “We willen weten of het college de brief kent. We vinden dat er nu actie moet ondernomen worden om inwoners van onze stad te waarschuwen voor dit soort praktijken.” Hoe mooi het aanbod ook moge klinken, uiteindelijk wint alleen dit soort beleggers en staan woningzoekenden, zoals starters, met lege handen. “In de toekomst wil GroenLinks dat er meer maatregelen worden getroffen om de Nieuwegeinse woningmarkt gezonder te maken maar nu vragen we al actie van het college om dit soort excessen tegen te gaan” sluit Alma Feenstra af.

De brief

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren