GroenLinks Nieuwegein: ‘Verschil in levensverwachting en een leven in goede gezondheid niet acceptabel’

Voor GroenLinks is het laten bestaan van verschil in levensverwachting en een leven in goede gezondheid tussen mensen met een laag en een (middel-)hoog inkomen onaanvaardbaar.

Mensen met een laag inkomen leven gemiddeld zes jaar korter dan mensen met een gemiddeld of hoog inkomen en hun gezonde levensverwachting (de tijd dat je je gezond voelt) is vijftien jaar korter.

Daarom heeft GroenLinks via een motie het College van B&W in Nieuwegein opgeroepen om alles in het werk te stellen om met levensloop-interventies vooral in te zetten op groepen mensen met een lage sociaal economische status. Daarnaast roept de motie het College op om de beleidsmaatregelen die de komende periode genomen gaan worden, expliciet te toetsen op hun te behalen gezondheidswinst en dit bij de voorstellen aan te geven.

De motie werd mede ingediend door de SP, VSP en Groep Verdam en is door de raad aangenomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren