GroenLinks Nieuwegein: ‘Een duurzame gemeente werkt chemievrij’

Ondanks het opheffen van het landelijk verbod op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen bij onkruidbestrijding blijft de gemeente Nieuwegein chemievrij onkruid bestrijden.

Eind november 2020 werd tot onze grote verbijstering het landelijk verbod op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen bij onkruidbestrijding opgeheven. Dat betekent dat Nederlandse gemeenten onkruid op wegen en stoepen en in parken en plantsoenen toch weer met landbouwgif mogen bestrijden. Met alle risico’s voor mens, dier en milieu van dien.

“Daarom zijn we verheugd dat de gemeente Nieuwegein vasthoudt aan het landelijk verbod, ondanks de gerechtelijke uitspraak”, aldus fractielid Monique de Beer. Aan de hand van een artikel 42 procedure hebben we vragen gesteld aan het College of zij hun gemeentelijk beleid hierop kan toelichten. In de beantwoording zegt de gemeente dat zij het chemievrij werken in de openbare ruimte blijven omarmen. Dat is zeer positief nieuws voor de stappen die we zetten op het gebied van vergroening en biodiversiteit.

Chemische bestrijding van het onkruid in de openbare ruimte staat de voortgang die we willen boeken, op het gebied vergroening, in de weg. Vergroening van onze leefomgeving is
essentieel voor biodiversiteit, klimaatadaptatie, leefbaarheid en gezondheid.

Monique de Beer

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren