GroenLinks: ‘Meer woningen maar niet minder kwaliteit van de leefomgeving’

GroenLinks in Nieuwegein staat pal voor de toekomstvisie van een stad met groene wijken en een bruisende binnenstad. Raadslid Feenstra zegt daarover: “Er is woningnood in Nieuwegein en daarom moeten we goed zoeken naar een juiste balans tussen voldoende woningen, goede voorzieningen zoals het OV en fietspaden en het behouden en creëren van groen.”

Het voorstel om binnen de bestaande aangewezen locaties meer middenkader huur én sociale woningen te bouwen kan dan ook op steun rekenen van GroenLinks. Maar wel met aandacht voor de leefomgeving.

GroenLinks heeft dan ook een nadrukkelijk pleidooi gehouden, samen met de PvdA, om concrete eisen te stellen aan ontwikkelaars bij het maken van hun plannen om de ambities van Nieuwegein op het gebied van duurzaamheid en klimaatadaptatie waar te maken. Zo noemt GroenLinks het voorkomen van overbodige verharding en pleit zij er juist voor om groene ontwerpen te maken. Bijvoorbeeld een waterdoorlatende omgeving te creëren en te gaan werken met hittebestendige ontwerpen bij de te bouwen woningen. Wethouder Adriani gaf aan deze motie te zien als steun voor het college om in de gesprekken met de ontwikkelaars net wat verdergaande zaken te bepleiten om de duurzaamheidsambities van Nieuwegein te realiseren.

3 thoughts on “GroenLinks: ‘Meer woningen maar niet minder kwaliteit van de leefomgeving’

 1. Linda

  GroenLinks, ga eens weg uit Nieuwegein. We bepalen zelf wel hoe we Nieuwegein in willen vullen. Zoek maar een andere stad om leeg te zuigen.

 2. F.M. Mulder

  GroenLinks en PvdA.
  Wat een geweldig voorstel hebben jullie samen. Lees ook even de column van de heer Stekelenburg over sessies over integriteit. Deze casus is zeker nog niet behandeld op de bijeenkomst over integriteit. Integriteit doe je niet dat zit in je.
  Het heeft o.a. te maken met belangen voor de gemeente. Niet met eigen belangen.
  En dat jullie daar niet mee bezig zijn blijkt wel weer uit het plan Rijnfort. Kijk eens goed naar dat geweldig plan.
  De goedkoopste flat kost een Godsvermogen. De andere woningen worden ook al niet gebouwd voor de gewone man.
  Ik vraag mij oprecht af hoe de lobby hier heeft gewerkt.

 3. F.M. Mulder

  Nnog even een aanvulling op mijn reactie hiervoor
  Meer groen en meer water naar de bodem. Een schonere lucht. Een beter milieu. Dat is toch wat GroenLinks wil.

  Waarom dan een stuk van onze groene long afstaan aan stenen.
  Rijnfort is een stuk groen dat wij hier echt nodig hebben.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren