GroenLinks maakt zich zorgen over privacy huurders

GroenLinks maakt zich zorgen om de bescherming van gegevens van huurders bij het project ‘Vroeg Eropaf’, een samenwerking tussen de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente en woningcoöperaties in de regio.

In het kader van dit project zijn medewerkers van de afdeling schuldhulpverlening en medewerkers van de woningcorporaties in de Lekstroom op huisbezoek geweest bij huurders. Doel van deze huisbezoeken was het achterhalen wat de oorzaak is van huurachterstand en schulden en het aanbieden van ondersteuning wanneer er sprake is van schulden.

Hoewel GroenLinks toejuicht dat er vroegtijdig actie wordt ondernomen bij het ontstaan van een huurachterstand om te voorkomen dat problemen erger worden, heeft de Nieuwegeinse fractie wel zorg over de wijze waarop dit gebeurt. Fractievoorzitter Marieke Schouten: ‘We hebben vragen gesteld over de manier waarop met uitwisseling van gegevens is omgegaan van betreffende huurders. We willen dan ook graag weten of huurders hierover geïnformeerd zijn en of huurders voorafgaand aan de huisbezoeken dit hebben kunnen weigeren.’

‘GroenLinks vindt het van groot belang dat er zorgvuldig omgegaan wordt met gevoelige informatie van inwoners, zoals financiële informatie, maar ook persoonsgegevens en dat er een goede balans is in de afweging tussen het uitwisselen van privacy gevoelige informatie en het doel dat dit dient’ aldus de fractievoorzitter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk