GroenLinks bezorgd over duurzaam inkopen

Afgelopen vrijdag liet de gemeente Nieuwegein in een persbericht weten dat de gemeente inmiddels 91% duurzaam inkoopt. Deze 91% blijken echter alleen over aanbestedingen van boven de E 50.000 te gaan.

Bert Eggink van GroenLinks: ‘Hoewel GroenLinks verheugd is over het hoge percentage bij deze hoge bedragen, maakt de fractie zich wel zorgen over de duurzaamheid van inkopen onder de E 50.000. Een belangrijke aanleiding voor deze zorg is dat de gemeente hun inkopen voor koffie en thee niet meer via de Wereldwinkel laat lopen, maar via een nieuwe cateraar. Onduidelijk is echter of deze nieuwe cateraar de opdracht heeft gekregen alleen fairtrade producten in te kopen. Daarnaast is door verschillende mensen op het gemeentehuis gesignaleerd dat bij een aantal bijeenkomsten en afdelingen geen fairtrade thee en koffie wordt geschonken, terwijl dit wel de afspraak was.’

Om hier helderheid te krijgen over bovenstaande heeft de fractie van GroenLinks vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk